Noud Smeenge

19 Jaar
Renners

Noud Smeenge

Mijn naam is Noud Smeenge en ik ben 19 jaar oud. Ik ben woonachtig in Loon, een dorp in de nabijheid van Assen. Momenteel volg ik de MBO-opleiding Sport en Bewegen aan het Drenthe College in Assen, met als doelstelling om door te studeren voor fysiotherapeut.

Naast mijn studie ben ik werkzaam als sportinstructeur bij AFP Fysiotherapie in Assen. Deze functie ervaar ik als erg leuk en uitdagend, en biedt me de mogelijkheid om mijn sportieve ervaringen in de praktijk toe te passen.

Voordat ik mij volledig richtte op mountainbiken, heb ik tot mijn 15e gevoetbald. Mijn mountainbike avontuur begon met af en toe een recreatieve rit, maar al snel ontstond de wens om deel te nemen aan wedstrijden. Hierdoor heb ik me destijds ingeschreven voor de Hondsrug Classic, een wedstrijd die jaarlijks plaatsvindt op het parcours van Gieten-Gasselte. De ervaring van deze wedstrijd was dusdanig positief, dat ik de ambitie had om meer wedstrijden te rijden. Omdat hiervoor lidmaatschap van een club vereist was, ben ik in de omgeving op zoek gegaan naar een passende vereniging. Zo ben ik bij MTB-Assen beland. Na een proeftraining was ik meteen enthousiast. Inmiddels fiets ik al drie jaar voor Team Cranked. In die tijd heb ik mijn mountainbike-vaardigheden aanzienlijk verbeterd. Wedstrijden die mij goed liggen zijn die met explosieve elementen en korte klimmetjes. De komende seizoenen wil ik me ook op wielrennen gaan richten om mijn passie voor het fietsen verder te ontwikkelen. En mijzelf ook verder te ontwikkelen op het gebiedĀ