Niels Grit

19 Jaar
Renners

Niels Grit

Mijn naam is Niels Grit en ik ben 19 jaar oud. Momenteel woon ik in Smilde en ben ik tweedejaars-student Civiele Techniek aan de Hanzehogeschool Groningen.

Mijn interesse in mountainbiken is ontstaan in 2013 tijdens een clinic op een sportdag. Op zoek naar een aanvulling op mijn conditietraining naast volleybal, besloot ik me te verdiepen in deze sport. Mijn vader was al een fanatieke mountainbiker en met zijn steun heb ik een aantal proeftrainingen gevolgd bij MTB-Assen. Deze bevielen me uitstekend, waarna ik mijn eigen mountainbike heb aangeschaft en lid ben geworden van de vereniging.

Vanaf het begin van mijn mountainbike avontuur heb ik deelgenomen aan wedstrijden in de regio. De competitie zorgde voor extra motivatie tijdens het trainen. Op 12-jarige leeftijd ben ik gestart met LJC-wedstrijden, een nationale competitie waar ik destijds in categorie 6 reed. In 2019 maakte ik mijn debuut op het NK in categorie 7 op het parcours van Appelscha, waar ik een verdienstelijke 15e plaats behaalde. De daaropvolgende jaren heb ik mijn wedstrijdervaring uitgebreid met wedstrijden in Duitsland en Belgiƫ. Mijn beste prestaties van het afgelopen jaar zijn een 4e plaats op de nationale wedstrijd in Berlicum en een 25e plaats op het NK mountainbike in Oldebroek bij de junioren. Dit jaar ben ik eerstejaars belofte en maak ik deel uit van Team Cranked voor het derde opeenvolgende jaar.