Over ons

Over Team Cranked

Team Cranked biedt (Project 2022) een platform voor jonge mountainbike-talenten (16-18 jaar) in Noord-Nederland om zich te ontwikkelen op nationaal en internationaal wedstrijdniveau. Dit doen we vanuit de visie dat jonge renners tot sportieve prestaties komen als ze zich in een veilige omgeving kunnen ontplooien. We richten ons op de ontwikkeling van sporttechnische doelen, maar ook op de mentale ontwikkeling als persoon.

Samenwerking met MTB Assen

Team Cranked heeft een exclusieve samenwerking met MTB Assen. MTB Assen is dé mountainbikevereniging van Assen en omgeving en is onderdeel van het Regionaal Wielercentrum Assen. De club heeft een uitdagend technisch trainingsparcours en uitvalsbasis naar recreatieterrein Baggelhuizerplas, Kloosterveen en VAM-berg. Team Cranked kan niet alleen gebruikmaken van de faciliteiten van MTB Assen, maar kan ook putten uit de kweekvijver van jonge talenten van een van de grootste mountainbikevereniging van Noord-Nederland.
Waarom Team Cranked?

Waarom Team Cranked?

Tot voor kort was er voor Noord-Nederland nog geen professioneel platform waar jonge renners zich kunnen ontwikkelen op nationaal en internationaal niveau MTB-gebied. Team Cranked biedt een professionele omgeving voor aanstormend talent waar ze de kans krijgen om door te breken naar de top zonder de verbinding met de ‘oude’ club te verliezen. Team Cranked zorgt ervoor dat de jonge renners wel bij de club aangesloten blijven en toch een stap verder kunnen gaan in de ontwikkeling van hun talenten. Door bij de club aangesloten te blijven, hebben de renners altijd een vangnet waarop ze kunnen terugvallen. Niet alle renners breken door tot de top. Dit kan zorgen voor een mentale klap. Door de aansluiting met de oude club te houden, raken ze hun veilige en vertrouwde omgeving niet kwijt en kunnen ze hier altijd weer op terugvallen.

Fysieke en mentale ondersteuning

Team Cranked biedt een veilige omgeving waar aanstormend talent zich kan ontpoppen tot nationaal en internationaal talent. Met veilig wordt bedoeld dat er naast de aandacht voor sport-specifieke aspecten ook aandacht is voor de mentale ondersteuning en dat er een vangnet wordt geboden bij terugval of uitval. Dit doen we door de aansluiting te houden met de club waar de renners vandaan komen. Iedere renner is voor het team belangrijk en behaalt door de eigen talenten en drijfveren de hoogst haalbare doelen. Ons motto is dan ook ‘it takes a team to raise a pro’.

Mentale ontwikkeling

Wij weten uit ervaring dat het belangrijk is dat bij de ontwikkeling op fysiek gebied, de mentale ontwikkeling niet vergeten moet worden. Mentale blokkades zijn funest bij de fysieke ontwikkeling. Door op te treden als mental coach willen we ervoor zorgen dat de motivatie bij de renners op de juiste plek zit. Daarvoor is het soms ook nodig om ze terug te halen en ze te remmen in hun ambities. Team Cranked is ook geen prestatieteam, maar een ontwikkelteam. Alles staat in het teken van het ontwikkelen van fysieke en mentale prestaties.

Klaar voor internationale wedstrijden

Door ook te richten op de mentale aspecten van het sporten, worden de jonge renners klaargestoomd om mee te doen aan internationale wedstrijden. We zorgen er altijd voor dat ze internationaal georiënteerd zijn. Het grote verschil tussen nationaal en internationaal is dat de vereiste skills in het buitenland veel technischer zijn. Door ze dat direct mee te geven, hebben ze op nationaal vlak overcapaciteit, maar kunnen ze wel ontwikkelen op internationaal wedstrijdniveau.

Benieuwd naar het volgen van een mountainbikeclinic bij Team Cranked?

Neem contact op met Harm Matthijssen voor meer informatie en een prijsopgave.