partners

Sponsoring en partners

Team Cranked heeft als doel om jonge mountainbike-renners in Noord-Nederland een platform te bieden voor de ontwikkeling van hun talenten op internationaal niveau.

Meer weten over Team Cranked? Lees het hier.

Het driejarenplan van Team Cranked

Team Cranked start met een driejarenplan, namelijk: Project 2022. Het doel is om in de komende drie jaar een achttal junior-renners maximaal te ontwikkelen op internationaal niveau binnen de mountainbike-sport. Dat is tevens de periode waarin de organisatie van Team Cranked zichtzelf ontwikkelt tot een internationaal opererend team gericht op het vormen van een verrijking van de huidige MTB-wedstrijdsport voor de toekomst na Project 2022. Team Cranked wil dan een gevestigde naam en solide organisatie in Noord-Nederland voor renners die zich willen ontwikkelen in de internationale MTB-wereld.
Het driejarenplan van Team Cranked

Wedstrijden
vanaf 2022

Vanaf 2022 neemt een selectie van Team Cranked deel aan de UCI World Junior Series in Europa. Het betreft acht aansprekende races in het geweld van de UCI-wereld op hetzelfde parcours als Milan Vader en Matthieu van der Poel! Tevens gaat Team Cranked deelnemen aan de drie Nations-wedstrijden in Nederland, België en Duitsland. De KNWU, Belgian Cycling en Radsport Verband organiseren deze aansprekende XLC 3 Nations MTB Cup. De beker bevat negen races in Nederland, België en Duitsland. Het doel van de Cup is om mountainbikers een platform te geven om te presteren op een niveau tussen de nationale races en de World Cups. De Cross Country-tracks zijn uitdagend en staan bekend om hun obstakels en technische onderdelen. Uiteraard laat Team Cranked zich ook zien op de Nederlandse wedstrijden met als hoogtepunt het Nederlandse Kampioenschap.

Social media inzet voor zichtbaarheid

Team Cranked zet stevig in op zichtbaarheid via social media door frequente verslaglegging op onder andere Facebook, Instagram en Strava. Op de eigen website wordt naast de sportieve prestaties van het team, exposure gegeven aan activiteiten en sponsoren. De doelgroep waar Team Cranked zich op richt zijn actieve jongeren die aandacht hebben voor mountainbiken en/of een actieve/dynamische lifestyle. Door voortdurend ruchtbaarheid te geven aan activiteiten op social media, versterkt Team Cranked de betrokkenheid met de doelgroep. Ze worden uitgenodigd om actief deel te nemen in het verslaan van wedstrijden, segmenten, parcoursen en/of livestreams. Dit kan bij uitstek op Strava. Via het teamaccount op Strava worden volgers uitgedaagd om onze renners te verslaan op segmenten of parcoursen. Dit geeft vervolgens veel traffic op social media.

Sponsormogelijkheden

Sponsoren kunnen op vier manieren in Team Cranked investeren (maatwerk is in overleg altijd mogelijk). De vier contracten zijn: brons, zilver, goud en platina. De laatste versie is voor de hoofdsponsor, waarbij de teamnaam de sponsornaam is. Het uitgangspunt van de sponsorovereenkomst is dat de ondersteuning geldt gedurende Project 2022, wat drie jaar duurt. Voor de sponsoren worden diverse interactieve bijeenkomsten en clinics georganiseerd met boeiende, interactieve sprekers.

Ben je geïnteresseerd in het sponsoren van Team Cranked?

Neem contact op voor meer informatie.